Code Blauw

Code Blauw

G.S.Z.V. De Golfbreker is een studenten zwemvereniging waar gezelligheid voorop staat en een open sfeer heerst. Het is een belangrijk gegeven dat bij De Golfbreker niets moet; alles mag vrijblijvend. Om, onder andere, dit goed te kunnen waarborgen is er door de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB) Code Blauw in het leven geroepen.

Code Blauw maakt zich sterk voor een sportief en veilig zwemklimaat. Het is de bedoeling dat iedereen op een positieve manier met elkaar kan omgaan, zowel binnen als buiten het zwembad. Code Blauw staat voor: respect, sportiviteit, veiligheid en plezier. 

Vanuit De Golfbreker vinden wij het uiterst belangrijk om zo leuk én veilig mogelijk met elkaar te kunnen zwemmen, feesten en naar activiteiten te kunnen gaan.


1. Gedragsregels

Om dit alles goed te kunnen waarborgen zijn er binnen de vereniging verschillende documenten opgesteld waar alle leden zich aan dienen te houden. De gedragsregels zijn hier het belangrijkst in. Hierin staat precies beschreven wat wél en wat niet wordt getolereerd binnen de vereniging.

De gedragsregels

2. Vertrouwenscontactpersoon

Mogelijke problemen kunnen altijd worden aangekaart bij het bestuur. Wanneer dit geen mogelijkheid is, of als je zaken liever anoniem wil bespreken met iemand, zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Binnen de vereniging zijn er twee vertrouwenscontactpersonen aangewezen waarmee je te allen tijde contact mee op kunt nemen. Mocht je liever buiten de vereniging praten, dan zijn er bij de ACLO en KNZB ook mensen waarbij je terecht kunt. Tot slot is er de mogelijkheid om via de website van Centrum Veilig Sport Nederland (CVSN) contact op te nemen via diverse methoden. Hieronder staan alle linkjes naar de verschillende opties.2.1 Vertrouwenscontactpersonen van G.S.Z.V De Golfbreker​​​​​​​

"Hoi lieve Golfbrekers!
Mijn naam is Linne Boerma. Ik zwem al bijna heel mijn leven en ik zit nu 4 jaar bij De Golfbreker. In het eerste jaar heb ik in de Reiscommissie gezeten en een leuke reis mogen organiseren. Het 2e jaar zat ik in de Sponsorcommissie. In het 3e jaar ben ik Voorzitter geweest van de Reiscommissie en hebben wij 2 geweldige reizen georganiseerd.
Ik ben met veel plezier bij bijna alle activiteiten van De Golfbreker aanwezig geweest. Ik heb via De Golfbreker veel nieuwe vrienden gemaakt. Ik zit in mijn laatste jaar van de studie Social Work aan de Hanzehogeschool en woon op kamers in Groningen. Daarnaast doe ik ook nog aan dansen. Na 3 jaar de rol als vertrouwenspersoon te hebben vervuld ga ik dit het 4e jaar opnieuw doen. Ik vind het fijn om er voor jullie te zijn waar nodig. 
Als jullie ergens mee zitten of gewoon ergens over willen praten, mogen jullie gerust een mailtje sturen naar vertrouwenscontactpersoonvrouw@golfbreker.org.com."

"Heeihoi Golfbrekers,

Mijn naam is Frank Versprille. Sinds 2019 ben ik met heel veel plezier lid van onze mooie vereniging en heb ik in verschillende commissies en het Bestuur gezeten. Op dit moment kun je me vooral kennen als Voorzitter van de Lustrumcommissie. Samen gaan we de zesde mijlpaal in het verenigingsbestaan waardig vieren!
Na mijn bachelor Spatial Planning & Design ben ik er afgelopen jaar een paar maanden tussenuit geweest om in het mooie Ischgl vele mensen de magie van het skiën bij te brengen. Komend jaar zal je mijn gezicht weer vaker voorbij kunnen zien komen bij borrels, activiteiten en natuurlijk in eerste plaats de trainingen. Buiten De Golfbreker ben ik actief bij mijn studievereniging. Ook hier heb ik enkele commissies en projectgroepen gedaan, en ben ik al eens vertrouwenscontactpersoon geweest.
Mij is gevraagd of ik dit seizoen, samen met Linne, een van de vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) wil zijn. Hier heb ik natuurlijk meteen ja op gezegd. Mocht je ergens mee zitten, iets kwijt willen of even ergens over willen praten, weet dan dat je me altijd even mag aanspreken, appen of mailen. Ik bied graag een luisterend oor en kan met je meedenken of er eventueel nog iets gedaan kan worden, of dat puur het even praten voldoende is."

Vertrouwenscontactpersonen G.S.Z.V. De Golfbreker
Linne Boerma & Frank Versprille
E-mail: vertrouwenscontactpersoonvrouw@golfbreker.org 

vertrouwenscontactpersoonman@golfbreker.org
Telefoon: 06-37273598 & 06-48906782

unnamed_1.jpg

2.2 Andere mogelijkheden tot vertrouwelijk contact

Vertrouwenscontactpersonen ACLO
Velda Tjalma & Leon Havenkamp
E-mail: vcp@aclosport.nl

Vertrouwenscontactpersoon KNZB
E-mail: vcp@knzb.nl
Website met informatie over de KNZB Vertrouwenscontactpersoon: https://www.knzb.nl/knzb/vertrouwenscontactpersoon/

Quintalle Nix
Telefoon: 06-25645235

Jan Eertink
Telefoon: 06-89924322

CVSN (Centrum Veilige Sport Nederland)
Contactformulier: https://centrumveiligesport.nl/contact
E-mail: centrumveiligesport@nocnsf.nl
Telefoon: 0900-2025590


3. Aannamebeleidsplan

Nieuwe vrijwilligers van G.S.Z.V. De Golfbreker worden door middel van een aantal stappen aangenomen, welke zijn beschreven in het aannamebeleidsplan. Dit plan is opgesteld met behulp van de KNZB en is te vinden via onderstaande link.

Het aannamebeleidsplan


4. Aanmeldingsbeleid

Het aanmeldingsbeleid beschrijft de rechten en plichten van een lid als hij/zij zich inschrijft voor een activiteit van De Golfbreker.

Het aanmeldingsbeleid


5. Introducébeleid

Het introducé beleid is geschreven zodat het voor zowel de introducé zelf als het lid dat de introducé meeneemt duidelijk is wat van hen verwacht en vereist wordt.

Het introducébeleid