Clubitems

De Vlag


Geschonken door: Bestuur 2001-2002

De Vlag is het meest prominente clubitem van De Golfbreker. Deze werd geschonken door bestuur 2001-2002 en dient sinds- dien als boegbeeld voor de vereniging. Mede daardoor is het een erg gewild item om te brassen.

De-Vlag-png-1.png
De Vlag


De_Brakke_Boelo-Schaal-png.png
De Brakke Boelo

De Brakke Boelo-schaal


Geschonken door: Bestuur 2000-2001
Vernoemd naar: Boelo Schuur

De Brakke Boelo-schaal werd door bestuur 2000-2001 gebrast van E.S.W.Z.V Nayade. DDB stond oorspronkelijk voor ‘Drie Band Biljard’, maar werd na een heroïsche uitspraak van Boelo Schuur naar hem vernoemd. De schaal wordt na iedere NS(Z)K en twee keer tijdens het Schierweekend uitgereikt aan de brakste persoon. In het seizoen 2017-2018 is de schaal in verband met schade vervangen.

De trotse dragers van De Brakke Boelo kunnen hier gevonden worden.


De Voorzittershamer


Geschonken door: Bestuur 1998-1999

De Voorzittershamer is geregeld door bestuur 1998-1999 en werd voor het eerst gebruikt op de ALV toen bestuur 1999-2000 ingehamerd werd. Sindsdien wordt de hamer iedere ledenvergadering gebruikt tijdens de opening, bij het nemen van belangrijke beslissingen en voor de sluiting.

De-Voorzittershamer-png.png
De Voorzittershamer


De-Schotse-vlag-png-1.png
De Schotse Vlag

De Schotse vlag


Geschonken door: The Glasgow University Swim Club

De Schotse vlag was een gift van de Schotse delegatie van The Glasgow University Swim Club in september 1998 toen deze vereniging naar Groningen kwam om hier een onderlinge wedstrijd tegen elkaar te zwemmen.


De Boei


Geschonken door: Elvira Flikweerd en Milan Breukers

De Boei is in 1998 geregeld door Elvira Flikweerd en Milan Breukers. Hiermee is het één van de oudste clubitems. In eerste instantie waren er letters op De Boei geplakt, maar in seizoen 2000-2001 zijn deze er opgespoten.

De-Boei-png.png
De Boei


De-Kandelaar-png.png
De Kandelaar

De Kandelaar


Geschonken door: Wouter Schaal

De Kandelaar werd tijdens NSZK Amsterdam 1998 door Wouter Schaal gebrast van een slaaplocatie.


De WC-bril


Geschonken door: Jan Wiebe van Niejenhuis

De WC-bril is op de feestlocatie van het NSZK Rotterdam 1999 meegenomen. De kwali- teit van de wc-brillen was dusdanig slecht dat deze wel aan vervanging toe waren. De WC-bril is later ook nog bedrukt.

De-WC-bril-png.png
De WC-Bril


De-Biermeter-png.png
De Biermeter

De Biermeter


Geschonken door: Bestuur 2007-2008

De Biermeter is door het SPONS-bestuur van 2007-2008 gemaakt als tegenprestatie voor het brassen van de SPONS- vlag.


De Fitte Willy


Geschonken door: Bestuur 2014-2015
Vernoemd naar: Wilrik Mook

De Fitte Willy is tijdens de ALV van 23 september 2015 ingehamerd als clubitem en is de prijs voor de meest fitte Golfbreker. Deze wordt tijdens het Batatrainingsweekend en de Batavierenrace uitgereikt aan degene die de beste prestatie heeft neergezet of de minste spierpijn heeft. Eerst heette de beker “De Fitte Billy”, maar deze werd later omgedoopt tot “De Fitte Willy”, vernoemd naar ons erelid Wilrik Mook.

De fitste Golfbrekers die deze prijs hebben mogen ontvangen door de jaren heen zijn hier te vinden.

De-Fitte-Willy-png_1.png
De Fitte Willy


De Vlaggenstok


Geschonken door: Emiel Kamman en Jan Wiebe van Niejenhuis

Op weg naar de slaaplocatie van NSZK Delft 2002 hebben Emiel Kamman en Jan-Wiebe van Niejenhuis De Vlaggenstok geregeld. Omdat het de laatste wedstrijd van dit tweetal was, hebben zij deze bij wijze van afscheidscadeau overhandigd aan het bestuur 2002-2003. De vlaggenstok is helaas kapot gegaan op een consti.

De Nieuwe Vlaggenstok


Geschonken door: Linda Everlo en Martin Lutke

De Nieuwe Vlaggenstok werd op weg naar de slaaplocatie van het NSZK Enschede 2009 met gevaar voor eigen leven door Linda Everlo en Martin Lutke gebrast. Omdat De Vlaggenstok verdwenen was werd deze vlaggenstok door bestuur 2009-2010 als clubitem ingehamerd. Helaas is ook De Nieuwe Vlaggenstok verdwenen.


De Kapiteinspet


Geschonken door: Nelleke, Jorinde, Werner, Thamar en Louise

De Kapiteinspet werd in 2005-2006 gescoord bij een bejaarde schipper. Tijdens het kampioenschapsfeest was een van de opdrachten van het bestuur om een nieuw clubitem te scoren. De pet is voor echtheidsgarantie gesigneerd door de schippers en later tijdens het kampioensfeest in Café de Toeter ingehamerd als clubitem. Inmiddels is de originele Kapiteinspet helaas verdwenen, maar tijdens de ALV van 26 september 2019 is er een nieuwe Kapiteinspet ingehamerd.

De-Kapiteinspet-png.png
De Kapiteinspet


De-GolfBeker-Dames-png.png
De GolfBeker Dames

De GolfBeker Dames & De GolfBeker Heren


Geschonken door: Piet van Asperen & Bestuur 2020-2021

De prijzen voor de clubkampioen- schappen waren erg klein en gedateerd. Piet van Asperen vond het tijd om hier verandering in te brengen en was bereid twee grote bokalen te schenken aan de vereniging. Bestuur 2020-2021 heeft alle winnaars uit het verleden achterhaald en zo zijn twee bekers ontstaan waar alle clubkampioenen tot 2056 op gegraveerd kunnen worden.

De-GolfBeker-Heren-png.png
De GolfBeker Heren


De Bierwaaier 

Geschonken door: Bestuur 2009-2010

De bierwaaier is verkregen als tegenprestatie voor een gebrast club item van DSZ Wave en is door Bestuur 2009-2010 ingehamerd als club item.

De_Bierwaaier.jpeg.jpg
De_Bel_van_Bijlsma.png

 Bel van Bijlsma

Geschonken door: Roy Potze en Floor Gerritsma

Vernoemd naar: Menno Bijlsma

De Bel van Bijlsma is in het seizoen 2021-2022 in het weekend van NSZK IV in Tilburg, waar De Golfbreker kampioen is geworden, gebrast. 

Penningmeester Roy Potze en Secretaris Floor Gerritsma hebben tijdens de wedstrijd, die op de zondag plaatsvond, deze bel gespot. De functie van dit item was het omhooghouden van het bedienpaneel van de beweegbare bodem van het zwembad. Roy en Floor vonden dit een belachelijke functie en hebben daarom de bel meegenomen om het een mooiere betekenis te geven. Dit item is tijdens de ALV op 29-09-2022 ingehamerd onder de naam van De Bel van Bijlsma ter ere van, het ook op dat moment ingehamerd nieuw erelid, Menno Bijlsma. De Bel van Bijlsma zal elk NSZK mee worden genomen door het Bestuur en zal gaan luiden voor de start van de estafettes. Wanneer leden de Bel van Bijlsma horen luiden zullen zij zich haasten om langs de badrand te gaan staan om onze Golfbrekers keihard aan te moedigen en aan iedereen te laten zien dat we een ongelooflijk sterk blauw/geel team zijn. Net zoals Menno Bijlsma, die zich ook al jarenlang inzet voor de vereniging en nog altijd Golfbrekers traint, coacht en aanmoedigt!