Classics

Het leven begint pas bij …. Dé Classic


In den beginnen

G.S.Z.V. De Golfbreker wordt in de zomer van 1994 opgericht door Aliët Hoekstra, Trudie van Niejenhuis, Roel Roeloffzen, Bert Plat, Fulco Zegwaard, Martin Moleveld en Amelia Oey. Waarna op 7 september 1994 de allereerste Golfbreker training wordt gegeven onder leiding van Johan Poppinga (ACLO). Dat de vereniging in de jaren daarna zo succesvol zou worden hadden de heren en dames die zomer nooit kunnen voorzien. Van 25 leden in het eerste jaar tot meer dan 200 leden, alles is inmiddels voorbij gekomen. En van één uur trainen per week tot dagelijks een trainingsuur. Van het eerste Nederlandse kampioenschap in 1997 tot aan vandaag de dag kunnen we wel stellen dat G.S.Z.V. De Golfbreker is een ongelooflijk succes geworden. De eerste keer dat oud-leden massaal terugkomen naar Groningen voor een fantastisch feest was ten tijde van het eerste lustrum in 1999. In de jaren die volgen komen we om de 5 jaar allemaal terug om de mooie momenten samen te vieren.


De Totstandkoming van de Classics

De eerste Golfbrekers die zich actief gaan bezighouden met het opzetten van een alumnivereniging zijn Sander van Gessel en Hester Steur (inmiddels ook een Van Gessel). In het kader van het tweede Golfbrekerlustrum wordt op 1 november 2004 voor het eerst van een alumnivereniging gerept, welke middels een eigen e-mailadres formeel wordt opgericht. Voor het tweede Golfbrekerlustrum wordt er zeer actief en langdurig gezocht naar alle oud-leden van de vereniging in de afgelopen 10 jaar. Zij slagen erin om een fantastische opkomst van oud-leden op de been te brengen. Het bestuur beseft dat deze kans maar één keer voorbij komt en besluit na het lustrum door te pakken met het opzetten van een alumnicommissie. Sander en Hester organiseren in de jaren daarna enkele activiteiten voor oud-leden. Zo wordt er een landelijke stapavond in Zwolle georganiseerd en worden in mei 2005 de leden opgeroepen om hun zwemtuniekje uit de kast te halen bij het beruchte Uurtje van Grunn. Na het vertrek van beide oud-brekers naar hun nieuwe Heimat in Deutschland wordt de administratie voor korte tijd overgedragen aan Koos Reitsma (a.k.a. Opa).

Koos en vrije tijd worden op dat moment volledig in beslaggenomen door de financiële uitdagingen bij zijn huidige zwemvereniging Trivia. Hij draagt de administratie enkele maanden later al weer over aan Werner Dijkstra en Gert-Jan Dutman. Zij updaten de administratie, kondigen grootse plannen aan om het werk van hun voorgangers voort te zetten en uit te breiden. De Golfbreker Alumni’s krijgen een e-mailadres los van de vereniging, maar vallen nog steeds officieel als commissie onder het bestuur van de Golfbreker.

Vanaf 2007 doen de Classics elke jaar fanatiek mee aan het Uurtje van Grunn en gaan ze met een eigen delegatie in het zelfde weekend als de huidige en nieuwe leden ook een weekend naar Schiermonnikoog. Dit doet de classics echter wel iets luxer, met stromend warm water om te douchen, lekker bedden om op te slapen, leukere activiteiten en fatsoenlijk eten .

De huidige Classics

Inmiddels is er in de afgelopen jaren al een behoorlijk aantal keer van personen in het zo genoemde ‘Classics Bestuur’ gewisseld. En inmiddels heeft ook Arjen Deenen een echt Classics logo ontworpen van het bestaande Golfbreker logo. En daarmee zijn de Classics dus een heuse op zichzelf staande groep mensen met jaarlijkse terugkerende activiteiten. Met als slogan…. ‘Oud maar nog niet versleten’.

Mocht jij dus lid af worden van de studenten groep maar nog niet helemaal weg willen dan bieden wij als Classics groep de perfecte oplossing voor jou! Stuur dan gerust een mailtje naar ons om jou te verwelkomen dan kan naar:

golfbrekerclassics@hotmail.com


Wie weet tot snel!

De Golfbreker Classics, oud maar nog niet versleten…